Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2μήνου η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, με τον πληθωρισμό και τους οικονομικούς δείκτες στο μπλοκ να ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Σε υψηλό 2μήνου η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων 30ετούς διάρκειας αυξάνουν την απόστασή τους από τα 10ετή ομόλογα αναφοράς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, έφτασαν στο πιο διευρυμένο σημείο των τελευταίων 2 μηνών την Παρασκευή, καθώς οι επιχειρηματικές έρευνες στην ευρωζώνη έδειξαν ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, με τον πληθωρισμό και τους οικονομικούς δείκτες στο μπλοκ να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Οι επενδυτές ποντάρουν ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να ξεκινήσει τη συζήτηση για τον τερματισμό του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP).

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς γερμανικού και 30ετούς έφτασε στις 50,5 μονάδες βάσης την Παρασκευή, σημείο που είναι το πιο διευρυμένο από τις αρχές Ιουλίου. Η απόδοση του πρώτου βρίσκεται στο -0,38% και του δεύτερου στο 0,11%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έχει αυξηθεί σχεδόν 20 μονάδες βάσης από το χαμηλό του Αυγούστου, ενώ κινείται κοντά στο πιο υψηλό των τελευταίων 2 μηνών -βρίσκεται στο 0,74% την Παρασκευή.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού διατηρείται στο -0,03%, του 10ετούς ισπανικού στο 0,32% ενώ του 10ετούς ιταλικού στο 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v