Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 19 μηνών χτύπησε η απόδοση του 2ετούς Treasury

Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό μιας εβδομάδας, στο 1,6070%, περιορίζοντας τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων 2ετών και 10ετών σε 109 μονάδες βάσης.

Υψηλό 19 μηνών χτύπησε η απόδοση του 2ετούς Treasury

Ενισχύονται οι αποδόσεις του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ την Τετάρτη, φτάνοντας σε νέα υψηλά 19 μηνών και κάνοντας πιο επίπεδη την καμπύλη αποδόσεων, καθώς η πιθανή χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της Fed βρίσκεται στο επίκεντρο.

Εν όψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον της αγοράς έχει μετακινηθεί πέρα από τη δυνητική μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας, στη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης των επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2018, με την αγορά να εκτιμά ότι υπάρχουν πιθανότητες για αύξηση τους τον Ιούνιο του 2022.

Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν τροφοδοτήσει αυτήν την τιμολόγηση, παρόλο που ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ήταν ακόμη ώρα για αύξηση των επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων εκτινάχθηκαν για λίγο πάνω από 0,5%, επίπεδο που ήταν τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2020, ενώ η απόδοση του 5ετούς -- ένα άλλο τμήμα της καμπύλης που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις προσδοκίες για τα επιτόκια -- επίσης αυξήθηκε έως και 2 μονάδες βάσης, αλλά διατηρήθηκε κάτω από υψηλά 19 μηνών.

Από την άλλη πλευρά, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό μιας εβδομάδας, στο 1,6070%, περιορίζοντας τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων 2ετών και 10ετών σε 109 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v