Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα yields μετά από μία εβδομάδα μεταβλητότητας

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχώρησαν από το υψηλό των τελευταίων πέντε μηνών που έφτασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή, είναι ελαφρώς υψηλότερα μετά από δύο συνεδριάσεις απότομων πτώσεων.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή μετά από μια ασταθή εβδομάδα κατά την οποία οι αποδόσεις έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών πριν υποχωρήσουν, καθώς οι επενδυτές είναι αντιμέτωποι με τον ισχυρό πληθωρισμό και τις ανησυχίες για οικονομική ανάκαμψη.

Οι ανησυχίες γύρω από τον «στασιμοπληθωρισμό» - αύξηση των τιμών καταναλωτή χωρίς ανάλογη επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης - έχουν προκαλέσει σύγχυση στους επενδυτές για το αν οι υψηλές τιμές καταναλωτή θα οδηγήσουν σε απότομη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχώρησαν από το υψηλό των τελευταίων πέντε μηνών που έφτασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή, είναι ελαφρώς υψηλότερα μετά από δύο συνεδριάσεις απότομων πτώσεων.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v