Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχυμένα τα ευρωπαϊκά ομόλογα και ιδιαίτερα του Νότου

Πτώση 7,2 μονάδων βάσης για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 1,26% και 7,6 μονάδων βάσης για του 5ετούς, που φτάνει στο 0,50%. Ράλι και για τους ιταλικούς τίλους - υποχωρεί 10 μονάδες βάσης η απόδοση του 10ετούς.

Ενισχυμένα τα ευρωπαϊκά ομόλογα και ιδιαίτερα του Νότου

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τρίτη και ιδιαίτερα του ερυωπαϊκού Νότου, καθώς οι αγορές κάνουν μία ανάπαυλα από το ισχυρό selloff που οδήγησε τα κόστη δανεισμού υψηλότερα, με ώθηση απο τις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια.

Ωστόσο, στο πρωινό trading επικρατεί ψυχραιμία, ίσως και λόγω των επιφυλακτικών κινήσεων εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που ξεκινά σήμερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου που κινήθηκε ανοδικά κατά 10 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο υποχωρεί 3,3 μονάδες βάσης και φτάνει στο -0,13%.

Οι αποδόσεις στον ευρωπαίκό Νότο κινούνται επίσης ισχυρά καθοδικά, με του 10ετούς ιταλικού να κινείται 10 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,12%, μακριά από το υψηλό έτους που χτύπησε τη Δευτέρα.

Η κίνηση οδηγεί το spread με την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στις 119 μονάδες βάσης, μετά τη διεύρυνσή του στις 135 μονάδες βάσης τη Δευτέρα -- ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας χρονιάς. Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού διολισθαίνει 6,8 μονάδες βάσης, στο 0,57%, ενώ του 10ετούς γαλλικού κατά 5,3 μονάδες βάσης, στο 0,21%

Πτώση 7,2 μονάδων βάσης για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 1,26% και 7,6 μονάδων βάσης για του 5ετούς, που φτάνει στο 0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v