Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο κι ανεβαίνουν τα yields

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας αυξήθηκε 1,5 bps στο 0,94%, ενώ των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας υποχώρησε 1,5 bps στο 2,95%. Στο 3,68% κινείται καθοδικά του 10ετούς ελληνικού.

Επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο κι ανεβαίνουν τα yields

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης αυξάνονται, καθώς επιστρέφει η διάθεση ανάληψης κινδύνου.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς η αυξημένη διάθεση για ρίσκο κρατάει τους επενδυτές μακριά από ασφαλή ομόλογα τη Δευτέρα, ενώ οι προσδοκίες της αγοράς χρήματος για τον ρυθμό νομισματικής σύσφιξης στο μπλοκ παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών ενισχύονται.

Οι αναλυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ οι χρηματαγορές τιμολογούν αυξήσεις επιτοκίων κατά 105 μονάδες βάσης (bps) έως το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας 70% για 50 bps τον Ιούλιο. 

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, σημείο αναφοράς του μπλοκ, αυξήθηκε 1,5 bps στο 0,94%.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας υποχώρησε 1,5 bps στο 2,95%, με τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων του ιταλικού και γερμανικού 10ετούς να μειώνεται στις 201 bps. 

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup, αφού έχουν ήδη τιμολογήσει μια περαιτέρω αναστολή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων για το 2023, οι οποίοι εάν ίσχυαν θα μπορούσαν να αναγκάσουν τα κράτη-μέλη να μειώσουν τα χρέη τους.

Καθοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, κατά σχεδόν τέσσερις bps, στο 3,68%, ενώ κατά πεντέμιση bps του 5ετούς, στο 2,54%.

Κατά 3,6 bps ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς Treasury.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v