Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τους φόβους για την ανάπτυξη

Θετικά κινούνται τα futures της Wall, αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξετάζονται οι δασμοί στην Κίνα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ. Ανοδος 1,3% για τον DAX. Ανηφορίζει το αργό.

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τους φόβους για την ανάπτυξη

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα παρά τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,8% ενώ το Μιλάνο χάνει 0,4%.

Θετικά κινούνται τα futures της Wall - ο Dow κατά 1%, o S&P κατά 1,3% και ο Nasdaq κατά 1,6% -  αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξετάζονται οι δασμοί στην Κίνα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκέφτεται να άρει κάποιους από αυτούς. Τα Treasuries και το δολάριο κινήθηκαν χαμηλότερα.

Η υψηλότερη κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έρχεται αφότου έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή μετά από μια ευμετάβλητη εβδομάδα συναλλαγών.

Παρά το υψηλότερο κλείσιμο, οι ευρωπαϊκές μετοχές εξακολουθούν να καταγράφουν αρνητική εβδομάδα, ενώ οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή, επεκτείνοντας τις απώλειες από τις αρχές της εβδομάδας και φέρνοντας τον S&P 500 στο κατώφλι της bear market.

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν μικτά τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίεςγια την παγκόσμια ανάπτυξη συνέχισαν να επιβαρύνουν τους επενδυτές.

Αυτή την εβοδμάδα ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, συγκεντρώνοντας πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή σύνοδος κορυφής έρχεται μετά από πολλά χρόνια πανδημίας Covid-19 και εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 111,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,8% βρίσκεται στα $113,49.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v