Ο πληθωρισμός ΗΠΑ βασικό κομμάτι του παζλ αυτή την εβδομάδα

Πάνω από τα 11 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 15ετες ελληνικό ομόλογο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, υποχωρεί κατά 4 bps στο 2,59%.

Ο πληθωρισμός ΗΠΑ βασικό κομμάτι του παζλ αυτή την εβδομάδα

Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 15ετες ελληνικό ομόλογο, το οποίο συγκεντρώνει σημαντικό ενδιαφέρον. Από τα 13,4 δισ. που προσφέρθηκαν, τα 11,6 δισ. αφορούν νέα μετρητά και το 1,8 δισ. ευρώ ανταλλαγή τίτλων 2024 και 2025. Το επιτόκιο μειώθηκε ελαφρώς στο 4,45%.

Μικρές μεταβολές για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, οι οποίες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα μετά την απότομη άνοδο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ την Τετάρτη.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, υποχωρεί κατά 4 bps στο 2,59%. Αυξήθηκε κατά 24 bps την περασμένη εβδομάδα και έφτασε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στο 2,679% τη Δευτέρα, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές πιστεύουν όλο και περισσότερο τους κεντρικούς τραπεζίτες όταν λένε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το βασικό γεγονός αυτή την εβδομάδα είναι η δημοσίευση πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, κάτι που είναι πιθανό να επηρεάσει την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια αυτόν τον μήνα.

«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί αύριο είναι το βασικό κομμάτι για το παζλ αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Lyn Graham-Taylor, ανώτερος αναλυτής στη Rabobank.

Oι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v