Σταθερότητα στην αγορά ομολόγων

Στο 3,74% διατηρείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού.

Σταθερότητα στην αγορά ομολόγων

Ηπια κινούνται οι αποδόσεις της ευρωζώνης την Πέμπτη ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα. Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, υποστήριξαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι ο κύκλος σύσφιξης μπορεί να πλησιάζει στο τέλος.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη και ο Πάουελ είπε ότι η οικονομία πρέπει ακόμη να επιβραδυνθεί και η αγορά εργασίας να αποδυναμωθεί ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει αξιόπιστα στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη αφού η Fed άφησε ανοιχτή την πόρτα για μια ακόμη αύξηση, την οποία οι συμμετέχοντες στην αγορά εξακολουθούν να θεωρούν απίθανη.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και η Πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ θα παράσχει «καθοδήγηση βάσει δεδομένων» - που σημαίνει ότι δεν θα αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη αυστηροποίηση - ή να τονίσει τις προϋποθέσεις και την αβεβαιότητα στα σχόλια για τη μελλοντική πολιτική.

Οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v