Στο 3,98% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού μετά την DBRS

Εν αναμονή συνεδρίασης της ΕΚΤ οι επενδυτές. Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για ανάπτυξη ευρωζώνης η Κομισιόν. Σε ύφεση η Γερμανία.

Στο 3,98% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού μετά την DBRS

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, μετά την άνοδο σε υψηλό εννέα ετών του ιαπωνικού 10ετούς, και την αγορά να αναμένει την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια αργότερα στην εβδομάδα.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 3,981% μετά την αναβάθμιση από την DBRS την Παρασκευή σε επενδυτική βαθμίδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,63%, μετά από άνοδο 5 μονάδων την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, με τους αναλυτές να διχάζονται ως προς τι θα κάνει όσον αφορά τα επιτόκια - παύση ή νέα αύξηση.

Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύεται και η τελευταία μέτρηση πληθωρισμού των ΗΠΑ - καταναλωτή και παραγωγού.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, βυθίζει την ευρωζώνη η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας. Το ΑΕΠ στις χώρες του ευρώ θα αυξηθεί 0,8% φέτος και 1,3% του χρόνου, έναντι 1,1% και 1,6% που εκτιμούσε τον Μάιο. Ψηλά ο πληθωρισμός, στο 5,6%.

Παραμένουν τα σύννεφα πάνω από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, τη γερμανική. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ενδέχεται να πέσει σε ύφεση, καθώς το ΑΕΠ για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα έχει υποχωρήσει - στην καλύτερη περίπτωση - κατά 0,1%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v