Ενισχυμένα τα ευρωομόλογα, στο 3,1% το ελληνικό 10ετές

Η απόδοση του 10εούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 3,11%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,69%, σε χαμηλό 11 μηνών που είχε φτάσει και την περασμένη εβδομάδα.

Ενισχυμένα τα ευρωομόλογα, στο 3,1% το ελληνικό 10ετές

Ηπια κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης, με μια πιο ήρεμη διάθεση να επικρατεί καθώς οι αγορές οδεύουν προς την περίοδο των διακοπών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, διατηρείται στο 2,01%, σε χαμηλό εννέα μηνών, στο οποίο είχε φτάσει και την Παρασκευή, στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισε να μιλάει για  περικοπές επιτοκίων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο ρεκόρ του 4% την Πέμπτη και υιοθέτησε πιο σταθερή γραμμή από τη Fed, τονίζοντας ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει υψηλό μέχρι να εξημερωθεί ο πληθωρισμός.

Ωστόσο, οι προσδοκίες των επενδυτών για μεγάλες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος μετά βίας υποχώρησαν, με περισσότερες από 150 μονάδες βάσης μειώσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του 2024.

Η απόδοση του 10εούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 3,11%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,69%, σε χαμηλό 11 μηνών που είχε φτάσει και την περασμένη εβδομάδα.

«Η δραστηριότητα της αγοράς είναι πιθανό να χαλαρώσει σταδιακά καθώς προχωράμε στην εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφεραν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της UniCredit σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v