Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Χαμηλότερα το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς καθοδικά κατά έξι μονάδες βάσης, στο 3,39%, του 7ετούς κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 4,33% και του 5ετούς κατά 10 μονάδες βάσης, στο 2,86%.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, με το βλέμμα των επενδυτών στα στοιχεία πληθωρισμού που θα ανακοινώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα σήμερα, αλλά και στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια - αύριο Τετάρτη ανακοινώνει η Fed, ενώ την Πέμπτη η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, κινείται καθοδικά κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 2,22%, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, στο 2,77%. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα από τις τιμές.

Χαμηλότερα και το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται καθοδικά κατά έξι μονάδες βάσης, στο 3,39%, του 7ετούς κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 4,33% και του 5ετούς κατά δέκα μονάδες βάσης, στο 2,86%.

Πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης για την απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 3,24% και πέντε μονάδων βάσης για του αντίστοιχου ιταλικού, στο 4,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v