Στο 3,35% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας που αποτελεί το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά μία μονάδα βάσης στο 2,36%, αφού έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 2,457% τη Δευτέρα.

Στο 3,35% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα στη συνεδρίαση, τα οποία θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και να επηρεάσουν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες σε όλο το μπλοκ.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν επίσης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την Πέμπτη, αναζητώντας τυχόν ενδείξεις σχετικά με την ταχύτητα των μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων μετά την αναμενόμενη πρώτη κίνηση τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας που αποτελεί το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,36%, αφού έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 2,457% τη Δευτέρα. Κατά τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα του αντίστοιχου ελληνικού 10ετούς, στο 3,35%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v