Οι δηλώσεις ευρωπαίου τραπεζίτη πίεσαν τα ομόλογα

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις Ευρωπαίου τραπεζίτη για την αύξηση των επιτοκίων. Στο 3,44% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις Ευρωπαίου τραπεζίτη για την αύξηση των επιτοκίων.

Ο κ. Guy Quaden, που συμμετέχει στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε σε βελγικό περιοδικό ότι το τρέχον ύψος των επιτοκίων αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις της. Στο 3,44% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ στο 3,29% του αντίστοιχου γερμανικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο