Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,9% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

H απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας υποχώρησε 4 μονάδες βάσης στο 3,75%, με τη διαφορά απόδοσης (spread) ιταλικού και γερμανικού να διευρύνεται στις 205 μονάδες. Προβληματίζει η αστάθεια στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μάριο Ντράγκι.

Στο 3,9% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Υποχώρησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τετάρτη, ενώ τα spreads μεταξύ του
πυρήνα και της περιφέρειας διευρύνθηκαν, με τους επενδυτές να σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγιο, καθώς εξασθενούσε η όρεξη για ρίσκο λόγω των επίμονων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες κινούνταν πτωτικά, καθώς οι ανησυχίες για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό παρέμειναν στο
επίκεντρο.

H απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχώρησε 7 μονάδες βάσης (bps) στο 1,69%. Την Πέμπτη είχε αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014 στο 1,926%. 

H απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας υποχώρησε 4 μονάδες βάσης στο 3,75%, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς να διευρύνεται κατά 2,5 μονάδες βάσης στις 205 μονάδες. 

Μικρές μεταβολές στην απόδοση του 10ετούς κρατικού τίτλου της Ελλάδας, η οποία κινείται στο 3,9%.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα των 5 Αστέρων για να σχηματίσει νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα στηρίξει την κυβέρνηση, μια κίνηση που απειλεί να φέρει αστάθεια στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

«Αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει λίγη αστάθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα βαρύνει πολύ με το spread (ιταλο-γερμανικό) στα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε στο Reuters ο Μασιμιλιάνο Μάξια, ειδικός σε θέματα σταθερού κεφαλαίου της Allianz Global Investors.

«Προς το παρόν, δεν βλέπω συνέπειες για τη σταθερότητα της κυβέρνησης Ντράγκι», πρόσθεσε.
Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας αργότερα στη συνεδρίαση. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη για μία ακόμη, μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο στην προσπάθεια της συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το εργαλείο για την αποτροπή μιας υπερβολικής απόκλισης στο κόστος δανεισμού στη ζώνη του ευρώ που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
θα διευκόλυνε την ΕΚΤ να αυστηροποιήσει τη νομισματική της πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v