Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη έκλεισε το μήνα η Wall

Τα κέρδη που ανακοίνωσε η Procter & Gamble και η αναβάθμιση της Ιntel από τη Merill ανέβασαν τους δείκτες και την αγορά της Wall Street. Τη συνεδρίαση επηρέασε και σειρά από ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων.

Τα νέα από τις ανακοινώσεις κερδών της Procter & Gamble και η αναβάθμιση της Ιntel από τη Merill Lynch ανέβασαν Dow Jones και Wall Street, χωρίς να έχει δε κοπάσει ο απόηχος από τις τοποθετήσεις της FED ενάντια στις μειώσεις επιτοκίων.

Τα μακροοικονομικά σημερινά νέα, που επηρέασαν επίσης τη συνεδρίαση , είχαν να κάνουν με την πορεία της απασχόλησης, όπου οι αιτήσεις για εργασία παρουσίασαν αύξηση κατά 30.000 την περασμένη εβδομάδα, αλλά και με το εισόδημα του καταναλωτή, το οποίο για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2000 εμφανίστηκε αυξανόμενο (+0,4%).

Αξίζει να αναφερθεί η ανακοίνωση του δείκτη PMI Chicago, o οποίος βρέθηκε σε ψηλότερο σημείο από αυτό του 41,4 του Νοεμβρίου αλλά και οι δαπάνες καταναλωτή, οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,2%.

Ο βιομηχανικός Dow έκλεισε με ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 1,61% στις 9.920 μονάδες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι Nasdaq (1,07%, στις 1.933,89 μονάδες) και S&P (1,49%, στις 1.130,18 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v