Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη τριψήφια πτώση για τον Dow Jones

Απώλειες στη Wall. Έχασε 166 μονάδες ο Dow. H μεγαλύτερη τριήμερη πτώση για το Nasdaq από τον Αύγουστο του 2011. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα Q1. Επέστρεψε στο προσκήνιο η ουκρανική κρίση. Πτώση 2,6% για το ρωσικό δείκτη MICEX.

Πιέσεις ασκήθηκαν και σήμερα στη Wall Street, εν αναμονή της έναρξης γνωστοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου στις ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν για αρνητικές εκπλήξεις στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς όπως επισημαίνουν, στα προηγούμενα τρίμηνα τα κέρδη των εισηγμένων ήταν βελτιωμένα εξαιτίας κυρίως της περικοπής δαπανών και όχι λόγω της αύξησης των εσόδων.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 1,02% στις 16.245,87 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 1,08% στις 1.845,04 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,16% στις 4.079,75 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο με τις μετοχές των Apple και Amazon να υποχωρούν άνω του 1%. Επιπλέον οι τίτλοι των Yahoo και Google κινήθηκαν χαμηλότερα 3,5% και 0,8% αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η αναλύτρια της Edward Jones & Co, Kate Warne, "το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι επενδυτές θα κινηθούν να αγοράσουν στα χαμηλά ή θα παραμείνουν αποστασιοποιημένοι έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα α' τριμήνου, τα οποία θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Alcoa θα είναι η πρώτη εισηγμένη που θα ανακοινώσει αποτελέσματα α' τριμήνου.

Σε διεθνές επίπεδο, το ρωσικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα ο δείκτης MICEX υποχώρησε σήμερα 2,6% καθώς φαίνεται να επιστρέφει η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μετά το αίτημα του Ντόνετσκ για απόσχιση.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,39 δολ. με πτώση 2.4% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε οριακά 0,4% στα 24,69 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3735. Παράλληλα το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα και έναντι του γεν, στα 103,14.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 100,50 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.298 δολ./oz, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v