Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Nέο ιστορικό ρεκόρ πέτυχε ο S&P

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street καθώς η μετοχή της Boeing κράτησε στο κόκκινο τον Dow Jones. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. Οριακές διακυμάνσεις για το χρυσό. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το ευρώ.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στην Wall Street με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να διαμορφώνουν το κλίμα, ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων. Ο Dow Jones έκλεισε στις 17.087 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,40%, στις 4.474 μονάδες. Κέρδη 0,17% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.987 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Οι επενδυτές δεν φάνηκε να επηρεάζονται σημαντικά από τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία, σχολίαζαν αναλυτές της αγοράς. Βραχυχρόνια οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν τις αμερικανικές εταιρίες, συμπλήρωναν.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο άνοδο κατέγραψε η PepsiCo καθώς τα κέρδη β΄ τριμήνου της εισηγμένης κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων. Επιπλέον η εταιρία αναβάθμισε τον στόχο των ετήσιων κερδών ανά μετοχή στο 8% από 7%.

Με θετικό πρόσημο και η Delta Airlines, με τον αεροπορικό κολοσσό να καταγράφει αύξηση 17% στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Ανοδο υψηλότερη του 10% για την Biogen (εταιρία βιοτεχνολογίας) με την εισηγμένη να καταγράφει αύξηση 46% στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Αντίθετα απώλειες σημείωσε η μετοχή της Boeing παρά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το τρέχον έτος.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η μετοχή της Microsoft, μετά την αναβάθμιση από διεθνή οίκο και στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η Apple έκλεισε σε υψηλά δυο ετών καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2%.

Από τις μετοχές του δείκτη Dow άνοδο κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Chevron, Exxon Mobil, Goldman Sachs. Aντίθετα πτώση σημείωσαν οι Caterpillar, IBM, Intel.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Το Ταμείο μείωσε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, εξαιτίας των αδυναμιών στο πρώτο τρίμηνου του έτους. Πλέον προβλέπει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% το 2014. Στις 2 Ιουνίου ανέμενε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί φέτος κατά 2%.

Εν τω μεταξύ κέρδη 0,6% κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα επίπεδα των 103 δολαρίων ανά βαρέλι. Ο χρυσός κινήθηκε στα 1.307 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας οριακές διακυμάνσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να κινείται στα επίπεδα του 1,35.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola σημείωνε πτώση 0,3%, στα 23,6 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδιζε 1,2%, στα 3,34 δολάρια.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v