Στο νήμα κράτησε τις 2000 μονάδες ο S&P

Πτώση για S&P και Nasdaq. Οριακή άνοδος για Dow Jones. Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για S&P. Αισιοδοξία για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση. Στο επίκεντρο η Beige Book. Βλέπει ήπια ανάπτυξη η Fed. Ανέκαμψε το πετρέλαιο με άνοδο 2,8%.

Μικτά πρόσημα κατάγραψε η Wall Street παρά την αισιοδοξία των επενδυτών για τις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση. Πιέσεις για τη μετοχή της Apple.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η ουκρανική κρίση καθώς ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία.

Το χρηματιστήριο της Μόσχας έκλεισε με ισχυρή άνοδο 3,61% στις 1.450 μονάδες και το χρηματιστήριο του Κιέβου με κέρδη 0,82% στις 451,29 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της McQueen, Ball & Associates, Bill Schultz, «Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το γεωπολιτικό κίνδυνο που προκαλεί η ουκρανική κρίση, τότε θα δούμε σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά.»

Στη Wall, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,06% στις 17.078,28 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,08% στις 2.000,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,56% στις 4.572,57 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P έπιασε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 2009 μονάδες.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,2% καθώς ο όμιλος επανεξετάζει το σύστημα ασφαλείας του iCloud από το οποίο διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων ενώ η ανταγωνίστριά εταιρία Samsung παρουσίασε νέα smartphones.

Επιπλέον ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας Delta Air Lines κινήθηκε χαμηλότερα 5% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το τρίτο τρίμηνο.

Πέρα όμως από τις διεθνείς και εταιρικές εξελίξεις, το επενδυτικό ενδιαφέρον προκάλεσε και η δημοσιοποίηση της Beige Book όπου μεταξύ άλλων η Fed βλέπει μέτρια ανάπτυξη στις 12 περιφέρειες της χώρας.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,42 δολ., σημειώνοντας άνοδο 1,2% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε 2% στα 23,80 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό έτους έναντι του ευρώ καθώς σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,3160 δολ. Επιπλέον το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το γεν στα 104,94.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,44%. Σημειώνεται ότι χθες η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά οχτώ μονάδες βάσης καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 Ιουλίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε σήμερα μετά την χθεσινή πτώση 3,10%, καθώς ενισχύθηκε 2,8% στα 95,48 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,5% στα 1.271 δολ./οz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v