Μεικτά πρόσημα στην Wall Street και μετά τη Fed

Κέρδη για Dow και S&P με στήριξη από τις ευνοικές εξελίξεις στη Ουκρανική κρίση. Πτώση για τον Nasdaq. Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για S&P. Στο προσκήνιο η Beige Book. Μέτρια ανάπτυξη βλέπει η Fed. Άνοδος 2,8% για το πετρέλαιο. Ανακάμπτει και ο χρυσός.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που προωθούν Ουκρανία και Ρωσία προκαλεί θετική ψυχολογία στον επενδυτικό κόσμο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 17.103 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,05% στις 2.003 μονάδες έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά νέα επίπεδα ρεκόρ στις 2.008 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,36% στις 4.581 μονάδες.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι συζητείται μόνιμη εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το Κρεμλίνο «διόρθωσε» ότι δεν πρόκειται για ανακωχή, καθώς δεν αποδέχεται ότι συμμετέχει σε σύρραξη, αλλά για συνομιλίες ειρήνευσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδείξεις εκτόνωσης αυτής της μεγάλης κρίσης προκαλούν ράλι τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το χρηματιστήριο της Μόσχας εμφανίζει την μεγαλύτερη άνοδο τριών μηνών και το ρούβλι ανακάμπτει αισθητά, ενώ στις υπόλοιπες ευρωαγορές είναι ενδεικτική η αναρρίχηση του βρετανικού δείκτη FTSΕ σε υψηλό 14 ετών.

Κατά τα λοιπά πάντως το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών στην νομισματική πολιτική και ειδικά στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει ή να προδιαθέσει για πρόσθετα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Επίσης, η αμερικανική Fed κοινοποίησε σήμερα την έκθεση Beige Book, που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία. Όπως αναμενόταν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει μέτρια ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας.

Η Wall Street έκλεισε χθες σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Από το μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Ιουλίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Toll Brothers ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης κερδών τριμήνου 110%.

Η Concur Technologies εκτινάσσεται 12% μετά την φήμη ότι μελετά την πώλησή της.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται μετά την ρωσική «ανακωχή» που θεωρείται ότι θα ευνοήσει το ευρωπαϊκό εμπόριο.

Το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο ανακάμπτει από τα προηγούμενα χαμηλά 16 μηνών, ενώ το West Texas Intermediate ανακάμπτει από τα χαμηλά 9 μηνων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v