Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις αυριανές εκλογές για το Κογκρέσο. Σε υψηλό τεσσάρων ετών ενισχύεται το δολάριο. Οριακές απώλειες για χρυσό και αργό. Άλμα 42% για την Sarpient μετά την ανακοίνωση του ντιλ με την Publicis.

Ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα στην αμερικάνικη αγορά μετά το ρεκόρ της Παρασκευής, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εκλογές της Τρίτης για το Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,09% στις 17.373 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 4.635 μονάδες, ενώ ο S&P 500 παραμένει αμετάβλητος στις 2.018 μονάδες. 

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι αγορές θα παρακολουθούν στενά τις εκλογές στο Κογκρέσο την Τρίτη. Δημοσκόπηση της Wall Street Journal/NBC δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου με οριακή διαφορά. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη για την Γερουσία, την οποία ελέγχουν τώρα οι Δημοκρατικοί. 

«Η αγορά μπορεί να κάνει ένα μικρό διάλειμμα μετά την πολύ γρήγορη ανάκαμψη τον Οκτώβριο» ανέφερε αναλυτής της Saxo Bank στο Βloomberg. «Aλλά μην περιμένετε μια ακόμα βουτιά. Το momentum είναι ακόμα ισχυρό, η αμερικάνικη οικονομία επιταχύνεται σταδιακά και το ράλι θα συνεχιστεί» πρόσθεσε.

Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 8,4% από το χαμηλό έξι μηνών στις 15 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,493.

Σε υψηλό επτά ετών έναντι του γεν αυξήθηκε το δολάριο. Το αμερικάνικο νόμισμα αυξήθηκε 0,99% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 112,83 γεν από 112,3 γεν την Παρασκευή.

Ο δείκτης DXY dollar ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων αυξήθηκε την Δευτέρα 0,3% στις 87,13 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2010. Την Παρασκευή είχε σημειώσει άνοδο 0,9%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,14% στα 1.169 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,37% στα 80,23 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 42% πραγματοποιεί η μετοχή της Sarpient μετά την ανακοίνωση ότι η διαφημιστική Publicis SA θα αγοράσει την αμερικάνικη εταιρεία.

Άνοδο 1,7% σημειώνει η μετοχή της Laboratory. H εταιρεία ανέφερε πως θα αγοράσει την Covance έναντι 5,6 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v