Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην Wall Street. Πτώση 300 μονάδων για Dow. Υποχωρεί πάνω από 1,5% ο S&P. Κάτω από τα $27 το αργό. Αλμα 5% για τον χρυσό, σε υψηλό ενός έτους. Σε χαμηλό 3,5 ετών η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Βουτιά 4% για JP Morgan.

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός και τα ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 2,02% ή 300 μονάδες στις 15.593 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,5% χαμηλότερα στις 4.217 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,77% στις 1.818 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη, με τον τραπεζικό δείκτη Stoxx Europe 600 Banks να βουλιάζει πάνω από 6%.Η Societe Generale καταγράφει πτώση 14% μετά την ανακοίνωση μικρότερης του αναμενόμενου αύξησης των καθαρών κερδών της το δ' τρίμηνο. Πτώση 7% για τη μετοχή της Deutsche Bank, 4% για τις μετοχές των HSBC και Standard Chartered, και έως 4,2% για τις σουηδικές τράπεζες Svenska Handelsbanken, Swedbank και Nordea Bank.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τις δηλώσεις της Janet Yellen, σε Επιτροπή του Κογκρέσου. Η επικεφαλής της Fed προειδοποίησε για επιδείνωση του outllook για την αμερικάνικη οικονομία και αύξηση των ρίσκων από το εξωτερικό. Τόνισε ακόμα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει βγάλει από το τραπέζι τα αρνητικά επιτόκια.

Από το μέτωπο των μάκρο, μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 6 Φεβρουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας διολίσθησε κατά 16.000, στις 269.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,8% στα 26,7 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 4,97% στα 1.254 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το δολάριο βούτηξε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014 έναντι του γεν, καταγράφοντας απώλειες έως και 2%. Αυτή τη στιγμή κινείται 0,8% κάτω σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.

Κέρδη σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου σημειώνει το ευρώ, ξεπερνώντας το 1,13. 

Στα ομόλογα, κάτω από το 1,6% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας κατά 8 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κατρακύλησε έως το 1,53%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 3,5 ετών. 

Στο ταμπλό, απώλειες 4% καταγράφει η μετοχή της JP Morgan. Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs. Aπώλειες πάνω από 7% για την ΒοfA.

Βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή του Twitter, μετά τα στοιχεία που έδειξαν στάσιμη ανάπτυξη των χρηστών το τέταρτο τρίμηνο.

Άλμα 5,5% για τη Cisco, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v