Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι Dow Jones και S&P. Τέταρτη σερί πτώση για τον Nasdaq. Στο επίκεντρο η Fed. Προβλημάτισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Απώλειες 0,7% για τη μετοχή της Apple. Επέστρεψε πάνω από τα 44 δολ. το πετρέλαιο.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων και των διακυμάνσεων της τιμής του πετρελαίου κινήθηκε η Wall Street.

Ειδικότερα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,3% στα 44,04 δολάρια ανά βαρέλι. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η σημερινή άνοδος του μαύρου χρυσού οφείλεται στην υποχώρηση του δολαρίου έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.

Στο εταιρικό μέτωπο, δίχασαν τα αποτελέσματα της Procter & Gamble καθώς η διοίκηση υποβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας και πωλήσεων στο δ' τρίμηνο παρόλο που τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η 3Μ Co. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,27 δισ. δολ. ή 2,05 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,92 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στις 94,2 μονάδες έναντι 96,2 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση στις 95,8 μονάδες.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 17.990 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 2.091 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,15% στις 4.888 μονάδες.

Από πλευράς μετοχών, η Apple υποχώρησε 0,7% εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου του ομίλου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1290 από 1,1269 την προηγούμενη μέρα. Στον αντίποδα, το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το γεν στα 111,41.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.243 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v