Τρίτο σερί ρεκόρ για τον S&P 500

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν S&P 500 και Dow Jones, σε μια συνεδρίαση οριακών μεταβολών. Διέγραψε τα χθεσινά κέρδη το αργό. Ενισχύθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα και ο χρυσός. Βουτιά 4% για τη Yelp. Mικρή άνοδος για το γεν. Πτώση για τη στερλίνα.

Ο S&P 500 κατάφερε στο νήμα να επιτύχει το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ, ξεπερνώντας σε μια συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων τη βουτιά του αργού που άσκησε πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές. 

Ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street ενισχύθηκε κατά 0,01% στις 2.152 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones κινήθηκε υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας μετά από άνοδο 0,13%, στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 18.372 μονάδων.

Ο Nasdaq διαμορφώθηκε 0,33% χαμηλότερα στις 5.005 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό υποχώρησε πάνω από 4%, διαγράφοντας όλα τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 4,4% στα 44,75 δολάρια το βαρέλι. Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιήσει ράλι 4,6%.

Ο χρυσός έσπασε το πτωτικό σερί σημειώνοντας άνοδο 0,6% στα 1.343 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε πέντε μονάδες χαμηλότερα, στο 1,469%. Πτώση σημείωσε και η απόδοση του 30ετούς τίτλου, στο 2,179%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι της στερλίνας, αλλά υποχώρησε έναντι του γεν και του ευρώ.

Από το μέτωπο των μάκρο, η έκθεση Beige Book της Fed καταγράφει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας με μέτριο ρυθμό από τα μέσα Μαΐου ως το τέλος Ιουνίου. Oι πιέσεις στους μισθούς ήταν ήπιες στις περισσότερες περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας, όπως και οι πιέσεις στις τιμές. Μεικτή ήταν η εικόνα της μεταποιητικής δραστηριότητας, ενώ η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών χαρακτηρίστηκε από «αδύναμη ως ήπια».

Τo κόστος των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε 0,2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της υψηλότερης τιμής της βενζίνης.

Στο ταμπλό, βουτιά 4% σημείωσε η μετοχή της Yelp, μετά από υποβάθμιση σε underweight.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v