Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις κινήσεις της Fed για τα επιτόκια αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία. Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, υποχωρεί ο χρυσός. Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδικά κινείται η Wall Street, στον απόηχο της ομιλίας Yellen η οποία αναζωπύρωσε τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed μέχρι το τέλος του έτους.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών ειδήσεων οι καταναλωτικές δαπάνες έτρεξαν με ρυθμό 0,3% τον Ιούλιο, έναντι 0,5% τον Ιούνιο. Σημαντική συμβολή στην ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών είχαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών.

Oι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν αύξηση των δαπανών κατά 0,3%.

Για τον ίδιο μήνα, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,4%, συγκριτικά με 0,3% τον Ιούνιο.

Η προσοχή των αναλυτών στρέφεται στα στοιχεία για την ανεργία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς, αν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δεν αποτελέσουν μια αρνητική έκπληξη, τότε η Fed θα έχει ένα λόγο παραπάνω για να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων μέσα στον χρόνο, ακόμα και στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές της CME Group δίνουν πιθανότητα 33% να αυξήσει τα επιτόκια η Fed τον Σεπτέμβριο και 60% να το κάνει τον Δεκέμβριο.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, αύξηση υψηλότερη του 2% καταγράφει η μετοχή της Mylan καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι προχωρά στο «λανσάρισμα» ενός νέου φαρμακευτικού σκευάσματος.

Αντίθετα απώλειες άνω του 10% σημειώνει η μητρική της πτωχευμένης Caesars Entertainment καθώς ομολογιούχοι της εταιρίας διεκδικούν ποσό της τάξεως των 11 δισ. δολαρίων.

Aρνητικά πρόσημα επικρατούν επίσης για τις μετοχές των Nike, Tiffany, EOG Resources.

Εν τω μεταξύ πτώση 1,2% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, κινούμενη στα 46,9 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 14%, στα 1.322 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ευρώ σημειώνει μικρές απώλειες σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,11.

O Dow Jones κινείται στις 18.502 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,6%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,32%, στις 5.235 μονάδες.

Ανοδικά και ο S&P, που κινείται στις 2.180 μονάδες με κέρδη 0,5%.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v