Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται ο Dow Jones

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει για ένα ακόμα κλείσιμο-ρεκόρ. «Βουτάει» 3,5% η μετοχή της Snap. Πάνω από τα 1,18 δολάρια το ευρώ, σε υψηλό 2,5 ετών.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται ο Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, με τους δείκτες να παραμένουν σε επίπεδα-ρεκόρ μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 21.903 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,27% στις 6.391 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,22% υψηλότερα στις 2.477 μονάδες. 

Το 37% των εταιρειών του S&P 500 που είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα ως την Παρασκευή, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Tα αποτελέσματα αυτά, μαζί με τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και τις επίμονα χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων, επέτρεψαν στους δείκτες να επιτύχουν διαδοχικά ρεκόρ, δήλωσε στο CNBC o Peter Cardillo, chief market economist στη First Standard Financial.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών σημείωσε άνοδο στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, μετά από τρεις διαδοχικές μηνιαίες πτώσεις.

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 1,5% τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,3% στα 49,52 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα 1.273 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα ξεπερνάει το επίπεδο του 1,8 δολαρίου/ευρώ, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου σημειώνει οριακά άνοδο στο 2,3%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Snap σημειώνει πτώση 3,5%, στο ιστορικό χαμηλό των 13,35 ευρώ. 

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v