Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενατο συνεχόμενο ρεκόρ πέτυχε ο Dow Jones

Μικρά κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τον Dow Jones να πετυχαίνει ρεκόρ για ένατη διαδοχική συνεδρίαση. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Πτώση για το πετρέλαιο.

Ενατο συνεχόμενο ρεκόρ πέτυχε ο Dow Jones

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 22.118 μονάδες με κέρδη 0,12%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 6.383 μονάδες με άνοδο 0,51%. Κέρδη 0,33% για τον S&P που έκλεισε στις 2.879 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones κατέγραψε σήμερα το 9ο συνεχόμενο ρεκόρ. Παράλληλα πέτυχε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα αναλυτών εκφράζει τον «φόβο» πως η ανοδική πορεία της Wall Street θα μπορούσε να ανακοπεί ελλείψει νέου καταλύτη.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Αpple, Home Depot, Wal-Mart, JP Morgan. Aντίθετα απώλειες κατέγραψαν General Electric, Chevron, United Tech.

Kέρδη για την Tyson Foods καθώς η εταιρεία κατέγραψε έσοδα που ικανοποίησαν την αγορά. Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 8% για την Teva μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που σημείωσε.

Στις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας, η καταναλωτική πίστη επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο μετά από το άλμα που είχε καταγράψει τον προηγούμενη μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed.

Συγκεκριμένα, η συνολική καταναλωτική πίστη αυξήθηκε κατά 12,4 δισ. δολάρια τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, στο επίπεδο ρεκόρ των 3,86 τρισ. δολαρίων.

Τον Μάιο είχε σημειώσει άνοδο 18,3 δισ. δολαρίων, την μεγαλύτερη των τελευταίων έξι μηνών. Η άνοδος του Ιουνίου ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών προέβλεπαν μια αύξηση ύψους 16 δισ. δολαρίων.

Eν τω μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπάλαρντ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αφήσει τα επιτόκια στο επίπεδο που βρίσκονται για την ώρα, επειδή ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ ακόμα και αν η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται.

«Το τρέχον επίπεδο του επιτοκίου αναμένεται να παραμείνει κατάλληλο βραχυπρόθεσμα» ανέφερε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας σε ομιλία που έδωσε στο Νάσβιλ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί μόλις κατά 1,8%, ακόμα και αν το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχωρήσει στο 3% από το 4,3% που βρίσκεται σήμερα. Με τόσο μικρή ανοδική πίεση στον πληθωρισμό, η Fed δεν έχει κανέναν λόγο να αυξήσει τα επιτόκια για να επιβραδύνει την ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 0,4% στα 49,39 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσον η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ θα οδηγήσει σε συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Οριακή άνοδο σημείωσε ο χρυσός κλείνοντας στα 1264 δολάρια και βάζοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ, με την σχέση ανταλλαγης να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,18.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v