Τεχνολογική «ανάσα» στη Wall Street

Ανέκαμψε στο φινάλε η αμερικανική αγορά, αλλά ο Dow Jones δεν απέφυγε το «μείον» για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ανοδος για Nasdaq με τις δεικτοβαρείς Apple και Intel. Σε νέα υψηλά οι αποδόσεις των treasuries. Βουτιά για πετρέλαιο.

Τεχνολογική «ανάσα» στη Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά καθώς ο τελευταίος γύρος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεν έχει ενθουσιάσει τους επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνονται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια. 

O Dow Jones έκλεισε στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με απώλειες 0,27% στις 24.099 μονάδες, ωστόσο ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρας όταν και κατέγραφε πτώση άνω του 1% χάρη στην ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών.

Ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,91% στις 7.130 μονάδες, με τις μετοχές των Apple, Intel και άλλων τεχνολογικών κολοσσών να καταγράφουν ράλι.

Ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,25% στις 2.654 μονάδες. 

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να επιμείνει στη στάση της για δυο ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και ο πληθωρισμός ενισχύονται ταχύτερα του αναμενόμενου. 

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού διετούς ομολόγου κινήθηκε σε νέα υψηλά εννεαετίας, στο 2,512%, ενώ του 10ετούς ενισχύθηκε στο 2,976%. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα μέταλλα μετά την παράταση στην εφαρμογή των δασμών κατά ένα μήνα απο την κυβέρνηση Τραμπ για την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει λόγο για παράταση της αβεβαιότητας η οποία επηρεάζει ήδη τις αποφάσεις των επιχειρήσεων. 

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του δείκτη PMI δεν επηρέασε την αγορά. Ο δείκτης κλίματος για την αμερικανική μεταποίηση ενισχύθηκε οριακά τον Απρίλιο στις 56,5 μονάδες από 55,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε μια ακόμη ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων.  

Στο ταμπλό, πτώση κατέγραψε ο τιτλος της Boeing μετά την ειδηση ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρία εξαρτημάτων αεροσκαφών ΚLX. 

Απώλειες για τη Merck μετά την ανακοίνωση κερδών που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το πρώτο τριμηνο, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της Pfizer καθώς ο τζίρος της εταιρίας εμφανίστηκε κατώτερος των εκτιμήσεων.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πτώση 1,6% σημείωσε η πετρελαϊκή τιμή, στα 67,45 δολάρια το βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχώρησε 1,01% στα 1.305 δολάρια την ουγκιά.

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ανοικτό ήταν το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,15%, στις 7.520 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με σταθεροποιητικές κινήσεις, παρέμεινε στις 385 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v