Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Dow Jones

Το μακροβιότερο ανοδικό σερί από τον Σεπτέμβριο σημείωσε ο Dow Jones. Στο επίκεντρο οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας. Στο 2,99% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Όγδοη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Dow Jones

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street καθώς οι επενδυτές βλέπουν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας.

Ειδικότερα, ώθηση στην αγορά έδωσε ένα tweet του προέδρου Τραμπ που υποσχόταν βοήθειά στον κινεζικό κολοσσό  ZTE Corp. για να ανακάμψει γρήγορα μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το tweet του προέδρου, προηγήθηκε της έναρξης του δεύτερου γύρου συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας. Οι δύο αντιπροσωπίες θα επιδιώξουν να λύσουν τις εμπορικές διαφορές τους αν και το Πεκίνο εμφανίζεται αμετακίνητο στις παρούσες θέσεις του.

«Κινούμαστε ήπια ανοδικά στη Wall Street καθώς φαίνεται ο Τραμπ να «μαλακώνει» την επιθετική ρητορική του έναντι της Κίνας. Αυτό είναι ενθαρρυντικό», υποστήριξε ο Paul Nolte της Kingsview Asset Management.

Στον αντίποδα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την νέα άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κοντά στο ψυχολογικό όριο του 3% και συγκεκριμένα στο 2,99%.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τραπεζίτης του Κλίβελαντ, Loretta Mester υποστήριξε την Δευτέρα ότι ενδεχομένως τα επιτόκια να ανέλθουν πάνω από το 3%, προκειμένου η Fed να πιάσει τον διπλό στόχο του σταθερού πληθωρισμού και της χαμηλής ανεργίας.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού καθώς ο ΟΠΕΚ ανέβασε ελαφρώς την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2018. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,4% στα 70,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,29% ή 72 μονάδων στις 24.902, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 2.730 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,11% στις 7.411 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,9%), Walmart (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Johnson & Johnson (-1,2%) και Travelers (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.318 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε –έστω οριακά- έναντι του ευρώ μετά από τρεις σερί πτώσεις. Ειδικότερα το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,1946 από 1,1942 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v