Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street με ώθηση από το αργό

Στο «πράσινο» οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καλύπτουν μεγάλο μέρος των χθεσινών βαριών απωλειών. Στο 2,83% το αμερικανικό 10ετές. Υποχωρεί το δολάριο. Μικρά κέρδη για το αργό.

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street με ώθηση από το αργό

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς το ράλι του αργού οδηγεί υψηλότερα τον ενεργειακό κλάδο και βοηθάει τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την ιταλική κρίση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,12% στις 24.634 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,9% στις 7.467 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,25% υψηλότερα, στις 2.723 μονάδες. 

Την Τετάρτη οι ανησυχίες των επενδυτών δείχνουν να έχουν μετριαστεί, καθώς επιστρέφουν οι ελπίδες για ένα νέο κύκλο συζητήσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ιταλία και να αποφευχθεί η προκήρυξη εκλογών.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, χθες βράδυ άνοιξε παράθυρο για επανεκκίνηση των συζητήσεων με τη Λίγκα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κάλπες. Τα δύο κόμματα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή και εξακολουθούν να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, θυμίζουν οι Financial Times.

«Υπάρχει πλειοψηφία. Αν θέλουμε να λύσουμε την κρίση και να διασφαλίσουμε τις αγορές, ας ξεκινήσουμε την κυβέρνηση που ήδη έχει καθαρή πλατφόρμα», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη. Παράλληλα εγκατέλειψε τη θέση ότι θα ασκήσει δίωξη στον πρόεδρο Ματαρέλα, όπως είχε απειλήσει το βράδυ της Κυριακής.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει μικρά κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1626 δολαρίου/ευρώ.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε την Τετάρτη την πρόβλεψη της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου για τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η ιταλική κρίση. Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα προβλέπει τώρα ότι το ευρώ θα ανταλλάσσεται για 1,15 δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες, έναντι 1,20 δολαρίων που ανέμενε προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί ράλι 2,4% στα 68,3 δολάρια το βαρέλι, μετά τις δηλώσεις μελών του ΟΠΕΚ ότι το καρτέλ θα κρατήσει σταθερή την παραγωγή.  Ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.305 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,83%.

Στο ταμπλό, από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη μόνο οι Apple και General Electric σημειώνουν απώλειες. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της ExxonMobil, η οποία ενισχύεται κατά 2,2%. Ισχυρά κέρδη καταγράφει και η Chevron, η οποία ενισχύεται κατά 1,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v