Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Μικρή άνοδος για χρυσό και αργό. Ράλι 3% για τη Microsoft. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές, με τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών και τις δηλώσεις Τραμπ για το εμπόριο να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 25.105 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 7.858 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,14% στις 2.808 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα αξίας 500 δισ. δολαρίων από την Κίνα, εκφράζοντας τις απειλές του, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

«Είμαστε ριγμένοι κατά ένα τεράστιο ποσό», τόνισε σχετικά με τα εμπορικά ελλείμματα με την Κίνα. «Είμαι έτοιμος να φτάσω στα 500» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 69,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,47% υψηλότερα στα 1.222,9 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1711 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,86%.

Στο ταμπλό, η Microsoft καταγράφει κέρδη 3% στο επίπεδο ρεκόρ των 107 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της General Electric. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 30% στα κέρδη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v