Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες μετά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών. Διαγράφει τα κέρδη το αργό. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 10% για Boeing. Ράλι για αεροπορικές.

Υποχωρεί η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη και υποχωρώντας πιο «βαθιά» στο κόκκινο καθώς πλησιάζει το τέλος της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 3,1% στις 19.440 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,1% χαμηλότερα στις 6.997 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 3,2% στις 2.330 μονάδες.

Oι δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος και την Πέμπτη, αλλά ο Dow Jones οδεύει για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε η Fed τη χθεσινή ημέρα προσέφεραν στήριξη στους δείκτες, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε περαιτέρω πολιτικές τόνωσης τις επόμενες ημέρες καθώς το Κογκρέσο ετοιμάζει πακέτο $1 τρισ., που θα προσφέρει απευθείας στήριξη στους Αμερικανούς.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, η Fed, η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας προχώρησαν σε μειώσεις επιτοκίων και ανακοίνωσαν νέες αγορές ομολόγων, περιορίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.

Στο ταμπλό, η Βoeing καταγράφει άλμα 10% μετά από τέσσερις ημέρες ελεύθερης πτώσης.

Άνοδο πάνω από 15% σημειώνουν οι μετοχές των United Airlines και Delta Airlines.

Η μετοχή της Exxon Mobil διαγράφει κέρδη 10% και κινείται στο -3%, ακολουθώντας την απότομη πτώση του πετρελαίου.

Ράλι 316% σημειώνει η μετοχή της Bellerophon Therapeutics, μετά το «πράσινο φως» της Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων για την έκτακτη χρήση του INOpulse σε ασθενείς που πάσχουν από COVID-19.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο μετά από ένα πολυήμερο ράλι κινείται καθοδικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 4,8% στα 24 δολάρια το βαρέλι, αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε ως και τα 28 δολάρια. Η τιμή του αργού πετρελαίου δέχθηκε ώθηση μετά τη δήλωση Τραμπ ότι μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο τιμών ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.Ο χρυσός ενισχύεται 1,1% στα 1.496 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 10 μονάδες βάσης, στο 1%.

Iσχυρή άνοδο σημειώνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 4,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 1,8%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 5,3%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 3,2% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 1,4%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v