Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, μετά το ράλι που οδήγησε σε νέα ιστορικά υψηλά. Νέα άνοδος για το δολάριο. Άλμα 13% για την Tesla. Διολισθαίνει το αργό. Στο 0,86% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι Dow Jones και S&P 500 την Τρίτη, μετά την άνοδο σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης καταγράφει οριακή πτώση.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,09% στις 29.622 μονάδες, o S&P 500 καταγράφει πτώση 0,73% στις 3.600 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 11.900 μονάδες. 

Tη Δευτέρα ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λαμβάνοντας ώθηση από την ανακοίνωση της Moderna ότι το εμβόλιό της είναι 94% αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού.

Το ράλι της Δευτέρας στηρίχτηκε στις μετοχές αξίας. «Οι μετοχές αξίας και οι μικρότερες εταιρείες έχουν περισσότερα να κερδίσουν από μια οικονομική ανάκαμψη, οπότε ένα εμβόλιο το οποίο θα αφαιρούσε το βάρος της Covid-19 από την οικονομία είναι κάτι θετικό», έγραψε σε σημείωμα ο CIO της Stone Investment Partners. «Ο χρόνος θα δείξει, αν αυτή η τάση θα αποδειχθεί βιώσιμη», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο τζίρος των καταστημάτων λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στα 553 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα κινηθούν 0,5% ανοδικά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 13% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του S&P Dow Jones Indices ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 από τις 21 Δεκεμβρίου.

Απώλειες 10% και 6% καταγράφουν οι μετοχές των Walgreens και CVS αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα ανοίξει online φαρμακείο.

Άνοδο 2% σημειώνει η Walmart καθώς τα κέρδη ήταν υψηλότερα των προβλέψεων, λόγω του άλματος στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,9% στα 40,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% στα 1.888 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,187 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση 3 μονάδες βάσης, στο 0,86%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v