Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με τον S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη 4% για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Στο 0,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ράλι στη Wall Street με τον S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι πάνω από 94% αποτελεσματικό.

Ο Dow Jones 1,2% στις 29.814 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% υψηλότερα στις 11.885 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 3.610 μονάδες, οδεύοντας σε νέο ρεκόρ. 

Η Moderna είναι η δεύτερη φαρμακευτική που δημοσιοποιεί επιτυχημένα στοιχεία για το εμβόλιο που εξελίσσει κατά του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer και η BioNTech ανέφεραν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους ξεπερνάει το 90%.

Ο βιομηχανικός δείκτης απέχει λιγότερο από 60 μονάδες από ένα νέο ρεκόρ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones σκαρφάλωσε 4%, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδο-ρεκόρ την Παρασκευή και σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 2,2%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 0,6%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Empire State υποχώρησε στις 6,3 μονάδες τον Νοέμβριο από 10,5 τον Οκτώβριο και 17 τον Σεπτέμβριο. Η ένδειξη πάνω από το μηδέν δείχνει βελτίωση των συνθηκών. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο στις 13 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Econoday.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 4,6% στα 42,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.885 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v