Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (-1,94%). Ισχυρές πιέσεις στον χρυσό. Στο 0,94% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχυθηκε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street καθώς επικρατεί αβεβαιότητα στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για τη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής γερουσιαστής της πλειοψηφίας, Mitch McConnell δήλωσε ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί «ακόμα προσπαθούν να βρουν τρόπο ώστε να προχωρήσουν» σε ένα νέο πακέτο τόνωσης.

«Η πανδημία εξαπλώνεται και ακόμα δεν υπάρχει πακέτο στήριξης. Δεν πειράζει καθώς μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι αδύνατο το αμερικανικό χρηματιστήριο να μην συνεχίσει σε ανοδική τροχιά», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής επενδυτικής της Leuthold Group, Jim Paulsen.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ και μια συμμαχία πολιτειών υπέβαλαν μήνυση κατά του Facebook για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες που η κυβέρνηση στρέφεται κατά ενός τεχνολογικού κολοσσού για μονοπωλιακές πρακτικές. H μετοχή του Facebook κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,7%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,35% ή 105 μονάδες, στις 30.068, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,79% στις 3.672 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,94% στις 12.338 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2%) και 3M (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce (-3,2%) και Apple (-1,9%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν περισσότερο από όσο είχε μετρηθεί αρχικά τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο 1,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι προηγούμενης μέτρησης για άνοδο 0,9%.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019 τα αποθέματα χονδρικής υποχώρησαν 2,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,2% στα 45,52 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,9% στα 1.838 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,94%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2081 δολ. από 1,2106 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v