Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ 580 μονάδων του Dow μετά την τρικλοποδιά Fed

Αλμα αντίδρασης μετά το μίνι sell-off που προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα οι χρησμοί της Fed για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, οδηγώντας τον Dow στη χειρότερη επίδοση από τον Οκτώβριο. Ανοδικά έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq.

Ριμπάουντ 580 μονάδων του Dow μετά την τρικλοποδιά Fed

Αλμα 586 μονάδες πραγματοποίησε ο Dow Jones Industrial Average. H αμερικανική αγορά έστειλε μήνυμα ανάκαμψης από τη χειρότερη εβδομάδα που έχει καταγράψει ο συγκεκριμένος δείκτης από τον Οκτώβριο και προσαρμογής μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η Fed.

Ο Dow έκλεισε υψηλότερα 1,8% στις 33.876,65 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε 1,4% 0 S&P 500. Ξέφυγε από το αρχικό πρέσινγκ ο Nasdaq και έκλεισε με κέρδη 0,8%καθώς τα μεγάλα ονόματα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon, Microsoft και Facebook, ξεκίνησαν στο κόκκινο αλλά πήραν τα πάνω τους.

  • Μετοχές εμπορευμάτων που χτυπήθηκαν σκληρά την περασμένη εβδομάδα ανέκαμψαν, συμπεριλαμβανομένων των Exxon και Chevron κατά περίπου 2%.
  • Το άνοιγμα από τους κορωνο-περιορισμούς οδήγησε υψηλότερα Gap και Boeing.
  • Οι τράπεζες όπως JPMorgan, Bank of America και Goldman Sachs ανέκαμψαν επίσης.

Το Dow υποχώρησε 3,5% την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα S&P 500 και Nasdaq έπεσαν 1,9% και 0,2%, αντίστοιχα.

Η μεταβλητότητα επέστρεψε στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, η οποία προκλήθηκε από την αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και τις αυξανόμενες υποθέσεις Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, ένα μέτρο σε πραγματικό χρόνο των προσδοκιών μεταβλητότητας τις επόμενες 30 ημέρες την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε περισσότερο από 16% στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο, μετά τους χρησμούς της Fed. Τη Δευτέρα είχε μια αποκλιμάκωση.

Οι μετοχές των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές χώνευαν τις νέες προβλέψεις για την οικονομία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εντείνοντας τις ανησυχίες ότι οι αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Fed την περασμένη Τετάρτη αύξησε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τις προσάρμοσε τις προβλέψεις για την αύξηση των επιτοκίων το 2023.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζιμ Μπούλαρντ, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ότι ήταν φυσικό για την κεντρική τράπεζα να κλίνει λίγο περισσότερο προς τη θέση των «γερακιών» και εκτίμησε άνοδο των επιτοκίων, νωρίτερα, το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v