Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση από τα υψηλά για τη Wall Street

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησαν οι Dow Jones και S&P ενώ οριακή άνοδο σημείωσε ο Nasdaq. Στο 1,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ισχυρές πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Πτώση από τα υψηλά για τη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Δέλτα στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% ή 107 μονάδες στις 35.100, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,09% στις 4.432 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 14.860 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+0,7%) και Procter & Gamble (+0,6%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (-1,5%) και Amgen (-1,1%).

«Πολλές θέσεις εργασίας ανοίγουν σε τομείς της οικονομίας που ξαναλειτουργούν –όπως σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μεταφορές», σχολιάζει ο επικεφαλής επενδύσεων της Raymond James, Larry Adam, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. «Αυτό είναι καλό σημάδι γιατί θα δώσει ώθηση στην κατανάλωση».

Ωστόσο οι ενδείξεις ισχυρής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να οδηγήσει τη Fed σε μερική απόσυρση των μέτρων νομισματικής τόνωσης, μεταξύ άλλων και σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Αν συνεχιστεί η ανάπτυξη με την ίδια δυναμική τότε είναι πιθανό η Fed να παρέμβει νωρίτερα», σημείωσε ο Larry Adam.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου μετά το χαμηλό σχεδόν έξι μηνών (1,13%) την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, το yield του 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,31%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 2,6% στα 66,48 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 2,1% στα 1.726 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1745 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v