Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τα στοιχεία για την οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Κάτω από τα $69 το αργό. Βουτιά 6,6% για τη General Motors. Στο 1,14% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 1% για τον χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική επιβράδυνση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της General Motors.

O Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 34.948 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 14.780 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,29% στις 4.410 μονάδες.

H μετοχή της General Motors υποχωρεί περίπου 6,6%, ασκώντας καθοδικές πιέσεις στην ευρύτερη αγορά. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  o ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 330.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, μια μεγάλη επιβράδυνση σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν είχαν δημιουργηθεί 680.000 θέσεις.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν πτώση στις 653.000.

Ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM εκτινάχτηκε στις 64,1 μονάδες από 60,1 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 60,5 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, τους επενδυτές συνεχίζει να προβληματίζει η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα από κάποιες εταιρείες και τοπικές κυβερνήσεις. 

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η παραλλαγή Δέλτα. Δεν έχει επιφέρει ακόμα μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε κάποιους για την επιστροφή στη δουλειά, ειδικά σε εκείνες τις πολιτείες όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά» ανέφερε σε σημείωμα ο Τζέιμς Μακάν, επικεφαλής οικονομολόγος στην Aberdeen Standard Investments.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,5% στα 68,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,1% στα 1.833 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,189 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 1,14%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της χρηματιστηριακής πλατφόρμας Robinhood πραγματοποιεί ράλι 65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v