Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος ο τεχνολογικός τομέας ενώ oι Dow Jones και S&P 500 κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ. Βουτιά σχεδόν 2% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή άνοδος για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τα στοιχεία για ανεργία

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά τα στοιχειά που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 35.224 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 14.870 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 4.449 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 943.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι πρόβλεψης για 858.000.Τον Ιούνιο είχαν δημιουργηθεί 930.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας διολίσθησε στο 5,4% από 5,9% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 5,4%.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,3%. Σε ετήσια βάση το ετήσιο ωρομίσθιο κατέγραψε άνοδο 4%.

«Αυτή είναι μια ισχυρή έκθεση. Αναμένεται να εδραιώσει την άποψη ότι η Fed δεν απέχει πολύ από το να προειδοποιήσει για επικείμενο tapering. Ο Πάουελ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συνάντηση στο Jackson Hole αργότερα αυτόν τον μήνα για να μας δώσει περαιτέρω ενδείξεις, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκθέσεις αυτές αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στον τρόπο σκέψης της Fed για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής» τόνισε ο Τζέιμς Μακάν, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Aberdeen Standard Investment.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των τραπεζών, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ενισχύει τις προοπτικές κερδοφορίας. Οι μετοχές των JP Morgan, Bank of America και Wells Fargo καταγράφουν άνοδο πάνω από 1%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των βιομηχανικών εταιρειών, του λιανικού εμπορίου και της ενέργειας.

Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές καθώς η άνοδος των αποδόσεων παρακινεί τους επενδυτές να κατοχυρώσουν κέρδη και να επιστρέψουν σε τίτλους που θα ωφεληθούν περισσότερο από έναν ταχύτερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,8% στα 69,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει βουτιά 1,9% στα 1.773 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,178 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποιεί άλμα πέντε μονάδων βάσης στο 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v