Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο Dow Jones σημειώνοντας άνοδο άνω των 160 μονάδων. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Στο 1,35% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Από το χαμηλό 5 μηνών ανέκαμψε ο χρυσός.

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο Dow Jones μετά την ψήφιση του πακέτου στήριξης ύψους 1 τρισ. δολαρίων από την Γερουσία.

Σημειώνεται ότι το πακέτο αφορά την χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των υποδομών στην χώρα προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα μετά την πανδημία.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% ή 162 μονάδες στις 35.264, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 4.436 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,49% στις 14.788 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Caterpillar (+2,4%) και Goldman Sachs (+2,1%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce.com (-2,4%) και Microsoft (-0,8%).

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

«Αν και αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη την Αμερική, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ισχυρές», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Glenmede, Jason Pride. «Τα τελευταία στοιχεία σε τομείς της οικονομίας που επηρεάζονται άμεσα από την πανδημία, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια κα. συνεχίζουν να «ανεβαίνουν» και μάλιστα σε επίπεδα προ πανδημίας. Ωστόσο όσο το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του, θα πρέπει να αξιολογούμε την όποια μείωση ή αλλαγή στην πορεία των συγκεκριμένων κλάδων».

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνοντας άνοδο κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,35%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε υψηλότερα 2,7% στα 68,29 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.731 δολ./oz. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο χρυσός είχε πιάσει χαμηλό πενταμήνου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών σε σχέση με το ευρώ στο 1,1721 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v