Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Ηπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες πέριξ των ρεκόρ. Στο 1,37% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση πάνω από 1% για το αργό. Βουτιά 2% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdaq να σημειώνει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,46% στις 35.210 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 15.378 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,25% στις 4.523 μονάδες.

Από την αρχή του έτους, ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 15,5%, ο S&P 500 20,7% και ο Nasdaq 19,2%.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενη την παραλλαγή Δέλτα και την αποδυνάμωση της δημοσιονομικής τόνωσης. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει τώρα ετήσια ανάπτυξη 5,7% το 2021, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,5% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 6,5%.

«Το εμπόδιο για μια ισχυρή ανάπτυξη της κατανάλωσης φαίνεται να έχει γίνει πολύ υψηλότερο: η παραλλαγή Δέλτα έχει περιορίσει την ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο και η αποδυνάμωση της δημοσιονομικής τόνωσης και η πιο αργή ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών θα αποτελέσουν αντίθετους ανέμους μεσοπρόθεσμα», επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις αμερικανικές μετοχές σε underweight την Τρίτη. «Βλέπουμε αναταράξεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», τονίζουν αναλυτές με επικεφαλής τον Άντριου Σιτς. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας “φυσιολογικός” κύκλος, απλώς λίγο πιο καυτός και γρήγορος και συνεχίζουμε να βλέπουμε “επέκταση”. Αλλά οι δύο επόμενοι μήνες κρύβουν μεγάλο ρίσκο όσον αφορά την ανάπτυξη, την οικονομική πολιτική και τη νομοθετική ατζέντα», επισημαίνουν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,7% στα 68,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 2% χαμηλότερα, στα 1.797 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,37%. 

Στο ταμπλό, απώλειες 2,5% καταγράφει η μετοχή της Boeing. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό κολοσσό για την αγορά αεροσκαφών 737 Max 10 ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Η μετοχή της State Street υποχωρεί 4,3% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει την μονάδα επενδυτικών υπηρεσιών της Brown Brothers Harriman. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v