Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές απώλειες για το αργό. Άλμα 0,9% για τον χρυσό. Κέρδη 3% για το Bitcoin ETF Strategy.

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,48% στις 35.43=26 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% υψηλότερα στις 15.121 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,67% στις 4.516 μονάδες.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Johnson & Johnson ανέβασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το 2021, μετά την ισχυρή επίδοση του τρίτου τριμήνου από το τμήμα φαρμακευτικών προϊόντων της.

Η φαρμακευτική αναμένει ότι τα ετήσια κέρδη της θα είναι μεταξύ $9,77 και $9,82 ανά μετοχή, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της για $9,60 με $9,70 ανά μετοχή.

Η μετοχή ενισχύεται 1,5% στα 162 δολάρια. 

Άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της Travelers. Η ασφαλιστική ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Procter & Gamble εμφάνισε για μία ακόμα φορά καλύτερα των αναμενομένων κέρδη, αλλά η μετοχή υποχωρεί 2%. Ο πολυεθνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές λόγω του υψηλότερου κόστους των μεταφορών και των εμπορευμάτων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 1,6% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έφτασαν στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1.555.000 -το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 7,4%.

Οι άδειες για νέες κατοικίες έκαναν μηνιαία βουτιά 7,7% τον Σεπτέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1,59 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,15% στα 82,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άλμα 0,9% στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,164 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 1,61%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινείται η τιμή του πρώτου αμερικανικού ETF στο Bitcoin στο ντεμπούτο του στη Wall Street. Ειδικότερα, το Bitcoin Strategy ETF με σύμβολο «BITO» ενισχύεται 3% πάνω από τα 40 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v