Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι δείκτες με τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ στο επίκεντρο. Πάνω από τα $83 σκαρφαλώνει το αργό. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινούνται υψηλότερα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 35.301 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,29% στις 14.939 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 4.478 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της το τρίτο τρίμηνο στο 4,9%, εξαιτίας κυρίως της κρίσης των ακινήτων και τις ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος που άσκησαν πίεση στις εφοδιαστικές της αλυσίδες.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) της Κίνας είχε καταγράψει άνοδο 7,9% σε ετήσια βάση, αφού ανέκαμψε αλματωδώς την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου (+18,3%).

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,63%.

Oι δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με άνοδο λόγω των ισχυρών κερδών τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών. Ο Dow Jones κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 1,58%, τη μεγαλύτερη από τον Ιούνιο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,82%, ενώ ο Nasdaq πραγματοποίησε άλμα 2,1%.

Ως τώρα 41 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 80% να έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Eκτός από τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα, οι μετοχές έλαβαν ώθηση και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%. «Η Wall Street ανέμενε επιβράδυνση στις δαπάνες, αλλά αποδεικνύεται ότι ο Αμερικανός καταναλωτής δεν αστειεύεται», σημείωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της Oanda.

Aυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα το Netflix, η IBM, η Verizon, η J&J και η United Airlines.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή βούτηξε 1,3% τον Σεπτέμβριο, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,2%. Τον Αύγουστο είχε υποχωρήσει 0,1%.

Η μεταποιητική παραγωγή διολίσθησε 0,7% έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1% υψηλότερα στα 83,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.767 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,61 δολ./ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin σημειώνει άνοδο 3,9% στα 61.847 δολάρια. Η διαχειρίστρια κεφαλαίων ProShares ανακοίνωσε ότι το Bitcoin Strategy ETF θα αρχίσει να διαπραγματεύεται αύριο με το σύμβολο "BITO".

Στο ταμπλό, η μετοχή της μεσιτικής εταιρείας Zillow βουτάει 10% στα 84 δολάρια.

Πτώση 2,8% σημειώνει η μετοχή της Walt Disney στα 171 δολάρια, τη μεγαλύτερη απο τις 30 μετοχές του Dow Jones.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v