Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν σε επίπεδα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά με τους Dow Jones και S&P 500 σε επίπεδα ρεκόρ. Βουτιά πάνω από 1% για Nasdaq. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανακάμπτει το αργό.

Συνεχίζουν σε επίπεδα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη με τους Dow Jones και S&P 500 να διευρύνουν τα χθεσινά ρεκόρ και τον Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά κέρδη.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 36.868 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,6% χαμηλότερα στις 15.576 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 4.808 μονάδες.

Οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η οικονομία θα μπορούσε να ξεπεράσει την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού και να ανακτήσουν τo momentum που οδήγησε σε διψήφια κέρδη την περασμένη χρονιά.

Οι μετοχές του τομέα της ενέργειας και των εταιρειών που αναμένεται να επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας ήταν μεταξύ των κερδισμένων, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα της Όμικρον ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τη Δευτέρα, καθώς ο ιός συνεχίζει να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. 

Υψηλότερα κινούνται και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κρουαζιέρας, με τις μετοχές των Carnival, Norwegian Cruise και Royal Caribbean να ενισχύονται περίπου 1%. Οι μετοχές των καζίνο και των αεροπορικών εταιρειών καταγράφουν επίσης κέρδη.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές, παρά την ισχυρή πορεία μέχρι στιγμής», έγραψαν  αναλυτές μετοχών της JPMorgan σε σημείωμα προς τους επενδυτές την Τρίτη. «Η νέα παραλλαγή αποδεικνύεται πιο ήπια από τις προηγούμενες» πρόσθεσαν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 58,7 μονάδες τον περασμένο μήνα από 61,1 τον Νοέμβριο. Αυτή ήταν η χαμηλότερη μέτρηση από τον περασμένο Ιανουάριο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στις 60,1 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,95% στα 76,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,44% υψηλότερα στα 1.808 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,8% έναντι του γεν, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 5 ετών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης στο 1,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v