Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να προσπαθεί να δώσει συνέχεια στο χριστουγεννιάτικο ράλι. Πτώση 1,1% για τον χρυσό, κάτω από τα $1.800. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,52% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Eκτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά το χθεσινό κλείσιμο με μεικτά πρόσημα και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 36.450 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,03% στις 15.792 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,14% υψηλότερα στις 4.795 μονάδες.

Oι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει περισσότερα από 4,1 εκατομμύρια κρούσματα Covid αυτό τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το νούμερο αυτό είναι πολύ πάνω από τον συνολικό απολογισμό του Νοεμβρίου στα 2,54 εκατομμύρια. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες βρίσκεται επίσης στις 231.888 μολύνσεις, τριπλάσιος από τον μέσο όρο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, τα CDC περιόρισαν φέτος τη σύσταση για απομόνωση σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό σε πέντε από 10 ημέρες, αν δεν έχουν συμπτώματα. Έρευνες από τη Νότια Αφρική προσφέρουν επίσης ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να τονώσει την ανοσία έναντι της Δέλτα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών πραγματοποίησαν πτώση 2,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες κατά 2,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020.

Αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα ενισχυθούν 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,34% στα 75,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 1,07% στα 1.791 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v