Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό και στα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοδος για τον χρυσό. Απώλειες για το αργό. Στο 1,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Ράλι 25% για την Peloton.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την καλύτερη εβδομάδα του S&P 500 για το 2022, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα τριμήνου.

O Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 35.099 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,22% υψηλότερα στις 14.125 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,01% στις 4.502 μονάδες.

Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν την Παρασκευή σε θετικό έδαφος για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις και σημείωσαν επίσης την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Δεκέμβριο. Ο Dow υποχώρησε 0,06% την Παρασκευή, αλλά κατάφερε να σημειώσει άνοδο 1,05% για την εβδομάδα. Στο μεταξύ, το Russell 2.000 κατέγραψε την πρώτη του θετική εβδομάδα στις πέντε τελευταίες εβδομάδες και την καλύτερη εβδομάδα του 2022.

Στα ραντάρ των επενδυτών παραμένει ο πληθωρισμός, με το υπουργείο Εργασίας να δημοσιεύει την Πέμπτη τα στοιχεία για τον Ιανουάριο. Η έκθεση αναμένεται να δείξει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κάτι που αν επαληθευτεί, θα είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 1982. 

Οι αγορές προεξοφλούν πιθανότητα περίπου 35% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ή 50 μονάδες βάσης, τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Peloton πραγματοποιεί άλμα 25% μετά από αναφορές ότι η Amazon και η Nike παρατάσσονται ως πιθανοί μνηστήρες για την εξαγορά της εταιρείας. 

H μετοχή του Spotify υποχωρεί 1,3%. O CEO της πλατφόρμας δήλωσε ότι καταδικάζει τη χρήση ρατσιστικών σχολίων από τον Τζο Ρόγκαν, αλλά δεν θα τον απομακρύνει. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,92%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 91,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,47% στα 1.816 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v