Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά την BoE

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Dow Jones να ενισχύεται 500 μονάδες. Επιστρέφει κάτω από το 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 3% για τον χρυσό. Πάνω από τα $80 το αργό. Βουτάει 4% η Apple.

Ανοδος στη Wall Street μετά την BoE

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν αμερικανικές μετοχές λαμβάνοντας στήριξη από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα ξεκινήσει αγορές ομολόγων και την επακόλουθη σταθεροποίηση της βρετανικής λίρας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,79% στις 29.649 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,55% υψηλότερα στις 10.997 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,77% στις 3.711 μονάδες.

Οι μετοχές περιόρισαν τις προσυνεδριακές απώλειες μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα πραγματοποιήσει προσωρινές αγορές μακροχρόνιων κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 28 Σεπτεμβρίου». «Οι αγορές θα πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε κλίμακα είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εγγυηθεί τυχόν ζημίες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση, υποχωρώντας στο 3,88% από το 4,03% στο οποίο είχε σκαρφαλώσει νωρίτερα. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που το 10ετές αμερικανικό ξεπερνάει το επίπεδο του 4%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 87,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, μειωμένο κατά 2,9 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 90,2 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές αγαθών διαμορφώθηκαν στα 179,8 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 1,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση, στα 267,1 δισ. δολάρια.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple βουτάει 4% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η τεχνολογική εταιρεία εγκαταλείπει σχέδια για την αύξηση της παραγωγής iPhone μετά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση. 

Άλμα 35% καταγράφει η μετοχή της Βiogen μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για θεραπειά κατά του Αλστχάιμερ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,8% στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 2% στα 1.669 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,97 δολ./ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v