Σε χαμηλό δύο ετών ο Νasdaq

Αρνητικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 3,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 1,5% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες 6% για τη μετοχή της Ford.

Σε χαμηλό δύο ετών ο Νasdaq

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να διαγράφουν τα αρχικά κέρδη καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στην έναρξη των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,38% στις 29.186 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,31% στις 10.513 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,47% στις 3.607 μονάδες. 

Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 με τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ να καταγράφουν βαριές απώλειες.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου τέσσερις από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, η JP Morgan, η Wells Fargo, η Morgan Stanley και η Citi.

Οι PepsiCo, Delta και Domino’s είναι επίσης μεταξύ των εταιρειών που θα δημοσιεύσουν οικονομικά στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές αναμένουν και τη δημοσίευση των στοιχείων για τη μηνιαία μεταβολή του πληθωρισμού την Πέμπτη.

Oι δείκτες ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με άνοδο περίπου 1%, καθώς οι ισχυρές απώλειες της Παρασκευής διέγραψαν το ράλι των δύο πρώτων συνεδριάσεων, εν μέσω πιέσεων από τα στοιχεία για την ανεργία και την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να προχωρήσει στη μεγαλύτερη μείωση παραγωγής από το 2020.

«Η κατεύθυνση της αγοράς μετοχών πιθανότατα θα είναι καθοδική, επειδή η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη θα επιβραδυνθούν σημαντικά ή η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα υψηλότερα και να τα κρατήσει υψηλά για μεγαλύτερο διάστημα», ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,39% στα 92,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί βουτιά 1,5% στα 1.682  δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,97 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,89%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ford υποχωρεί 6%, μετά την υποβάθμιση από τη UBS σε «sell».

Βουτιά 4,5% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, ενώ η μετοχή της AMD διολισθαίνει 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v