Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

Επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων «είδαν» οι επενδυτές στα στοιχεία Σεπτεμβρίου. Ανοδος άνω των 800 μονάδων για Dow Jones, στον καλύτερο μήνα της ιστορίας του. Αλμα για Apple, Intel και ExxonMobil μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

Ισχυρή ανοδική κίνηση για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να βλέπουν επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων μετά και τα στοιχεία Σεπτεμβρίου. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά μόλις 0,3% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας σημάδια επιβράδυνσης, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται 0,5%, ανάλογα των εκτιμήσεων. Σε 12μηνη βάση, ο πληθωρισμός εμφανίζεται αυξημένος κατά 5,1%, έναντι 4,9% τον Αύγουστο. 

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αγαπημένος δείκτης της Federal Reserve, ενισχύθηκε κατά 0,3%, με βοήθεια από το χαμηλότερο κόστος της βενζίνης, λίγο πριν την συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται μια ακόμη αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, στο 3,75%-4%.

Αν και η άνοδος των επιτοκίων κατά 75 μβ δείχνει εν πολλοίς κλειδωμένη, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε στο 15,9% από 11,5% η πιθανότητα έκπληξης από τη Fed με μικρότερη αύξηση επιτοκίων (50 μβ), σύμφωνα με τα fed-funds.  

O Dow Jones έκλεισε με μεγάλη άνοδο 2,59% στις 32.861 μονάδες καταγράφοντας κέρδη άνω των 800 μονάδων, στον καλύτερο Οκτώβριο στην ιστορία του. 

Ο S&p 500 έκλεισε με κέρδη 2,46% στις 3.901 μονάδες.

Ανοδος 2,87% και για τον τεχνολογικό Nasdaq, στις 11.102 μονάδες, παρά τις πιέσεις για τον τίτλο της Amazon, λόγω αδύναμου guidance του τεχνολογικού κολοσσού για τα κέρδη δ' τριμήνου. 

Τα ισχυρά κέρδη του Dow Jones οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της Apple και της Intel, καθώς ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ράλι και για την Exxon Mobil σε νέα ιστορικά υψηλά μετά την ανακοίνωση τριπλάσιων κερδών και εκτίναξης άνω του 50% στα έσοδα, λόγω και της ανόδου στις τιμές αερίου και πετρελαίου.  

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των trasuries, με το αμερικανικό διετές να ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,359% και το 10ετές να ανεβαίνει κατά 7 μονάδες βάσης, στο 4,016%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v