Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες, με τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών στο επίκεντρο. Στο 4,1% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Κέρδη 3% για Coca Cola.

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Dow Jones να διαγράφει τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 31.784 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,05% υψηλότερα στις 11.178 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,35% στις 3.848 μονάδες. 

Oι επενδυτές εξακολουθούν να είναι επικεντρωμένοι στα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Οι Alphabet και Microsoft θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης. Η Meta Platforms θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη και ακολουθούν Amazon και Apple την Πέμπτη. 

Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller διολίσθησε 1,3% σε σχέση με τον Ιούλιο. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει μηνιαία πτώση 0,7%.

Στο ταμπλό η μετοχή της Cοca Cοla ενισχύεται 3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται 0,35% υψηλότερα, στα 84,9 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί βουτιά 14 μονάδων βάσης, στο 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v