Έκανε το «δέκα στα δέκα» ο Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά με τον Dow να καταγράφει το μεγαλύτερο ράλι από το 2017. Πάνω από τα $77 το αργό. Υποχώρηε ο χρυσός. Βουτιά για το γεν. Στο 3,81% το αμερικανικό 10ετές.

Έκανε το «δέκα στα δέκα» ο Dow Jones

Ήπια κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τον Dow Jones να κλείνει σε θετικό έδαφος για δέκατη διαδοχική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων έξι ετών. 

O Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 35.228 μονάδες, o Nasdaq υποχώρησε 0,22% στις 14.032 μονάδες , ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 4.563 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έλαβε στήριξη από την άνοδο της United Health και της Goldman Sachs κατά 1%. Από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί 7%, έναντι κερδών 19% του S&P 500 και περίπου 35% του Nasdaq. 

«Το ράλι του Dow Jones δείχνει ότι υπάρχει rotation σε άλλους τομείς, όπως αυτοί της υγείας και του χρηματοοικονομικού τομέα. Το ράλι δεν στηρίζεται πλέον μόνο στην τεχνολογία» δήλωσε στο Reuters ο CEO της Longbow Asset Management.

«Για την ώρα, τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου φαίνονται αρκετά καλά ώστε να συνεχίσουν οι αγορές μετοχών την ανοδική πορεία» έγραψε αναλυτής της Barclays την Παρασκευή. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ενδεικτική όσον αφορά την ευρύτερη δυναμική των εταιρικών κερδών, με το 50% της κεφαλαιοποίησης να ανακοινώνει αποτελέσματα» πρόσθεσε. 

Το βλέμμα των επενδυτών συνεχίζει να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. Το 73% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα έχουν υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,9% στα 77,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,3% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ, ενώ κατέγραψε άλμα άνω του 1% έναντι του γεν και κέρδη 0,1% έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε 3 μονάδες βάσης στο 3,81%.

Στο ταμπλό, η American Express σημείωσε πτώση 3,1% καθώς ανακοίνωσε έσοδα τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v